

LEVANN Sp z o.o.
ul. Bukowińska 24a lok. 114, 02-703 Warszawa, Poland
shop@foodsbyann.com
Stosować zgodnie z instrukcją. Przechowywać w suchym miejscu, poza zasięgiem dzieci. W przypadku reakcji alergicznej przerwać używanie i skonsultować się z lekarzem.
Owoce to jeden z podstawowych składników naszej diety i doskonałe źródło cennych wartości odżywczych. Kiedy jednak kończy się sezon i owoce nie są tak łatwo dostępne, niektórzy całkowicie z nich rezygnują. Na szczęście dzięki procesowi liofilizacji słodkie maliny, truskawki czy ananasy możemy spożywać przez cały rok.
Na czym polega liofilizacja?
Liofilizacja to proces polegający na bezpośrednim usunięciu wody z uprzednio zamrożonego produktu, przy jednoczesnym pominięciu stanu ciekłego. Podczas gdy standardowe suszenie przeprowadzane jest przy użyciu wysokiej temperatury niszczącej znaczną część wartości odżywczych, zastosowanie liofilizacji pomaga zachować większość witamin, minerałów, enzymów i innych cennych składników zawartych w świeżym produkcie. Owoce liofilizowane mają także bardzo zbliżony kolor, kształt, zapach oraz smak do produktu świeżego.
Słodka przekąska od Ani Lewandowskiej
Owoce liofilizowane od Foods by Ann to doskonały sposób na przekąskę pomiędzy posiłkami, jak i dodatek do deserów, wypieków czy śniadań. Proces liofilizacji pozwala malinom zatrzymać jej wartości odżywcze, a wygodne opakowanie umożliwia nam zabranie ich, gdzie tylko zechcemy.
Lubicie owoce? Ja i moja rodzina uwielbiamy je chyba w każdej możliwej postaci i jemy je regularnie przez cały rok! A gdyby tak wykorzystać najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, aby zachować ich cenne właściwości na dłużej? To możliwe!
Owoce liofilizowane w plastrach to wygodna forma podania owoców, zwłaszcza jesienią, zimą i wiosną, kiedy dostępność świeżych produktów sezonowych prosto z drzewa czy krzaczka jest mocno ograniczona.
Ania Lewandowska
Truskawki – właściwości zdrowotne i bogactwo witamin
Truskawki to owoce o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych, które wyróżniają się przede wszystkim wysoką zawartością witaminy C. Są również doskonałym źródłem witamin z grupy B, w tym szczególnie cennych folianów, polecanych kobietom w ciąży. W składzie truskawek znajdziemy także witaminę A, witaminę K, potas, magnez, fosfor, wapń oraz mangan. Zawarte w truskawkach substancje aktywne wspomagają metabolizm i procesy trawienne. Dzięki obecności związków fenolowych truskawki działają antyoksydacyjnie – pomagają neutralizować wolne rodniki i chronić komórki organizmu przed stresem oksydacyjnym.
Data sheet